Op de grens van Drenthe en Overijssel

Kom vakantie vieren op onze gezellige familiecamping, gelegen in één van de mooiste plekjes van Overijssel, het betoverende Reestdal. Hier kun je heerlijk genieten van prachtige bossen en uitgestrekte landerijen. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets en verken de nabije heide, betoverende vennen en schilderachtige oude boerderijen.

Onze Glamping camping biedt niet alleen kampeerplaatsen, maar ook comfortabele accommodaties voor een fijn verblijf. We liggen vlakbij het knusse dorpje IJhorst, met De Wijk en Staphorst op steenworp afstand, waar je lekker kunt winkelen. Op de camping kun je zelfs een Staphorster fiets huren waarmee je een mooie fietstocht kunt maken. Ook ligt de camping dichtbij Meppel, Hoogeveen en Zwolle.

Maar dat is nog niet alles. In de directe omgeving van IJhorst valt er nog veel meer te beleven. Op slechts 3,5 km afstand vind je de recreatievijver “De Zwarte Dennen”, omringd door majestueuze staatsbossen. Hier kun je jezelf verliezen op het ATB-parcours, een verkwikkende wandeling maken langs de trimbaan, of kiezen uit verschillende uitgestippelde wandelroutes.

En voor nog meer avontuur hoef je alleen maar langs de receptie te gaan, waar je informatiefolders kunt vinden. Of breng een bezoekje aan Zuidwest Drenthe Info of Vechtdal Overijssel voor het perfecte dagje uit. Kom je snel langs? We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

De vossenburcht omgeving 3
Uitkijktoren
De vossenburcht omgeving 4

Ontdek het Reestdal

Prachtige bossen, heidevelden, hunebedden, er is hier van alles in de buurt! Neem je fiets, laarzen en wandelschoenen mee en ga op ontdekking! We hebben zelf een eigen wandel- en fietskaart en de mooiste routes in de omgeving.

Ijhorst de vossenburcht

Leuke uitjes in de omgeving!

Leuke uitjes in de omgeving!
Schijnt het zonnetje of is het toch geen mooi weer?
Gelukkig kun je in de omgeving van IJhorst genoeg doen met alle weersomstandigheden.

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

Dierentuinen/parken
- Dierenpark Taman Indonesia Kallenkote
- Wildlands Emmen
- De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Spelen binnen en buiten!
- Speel- en ijsboederij De Drentse Koe Ruinerwold
- De Flierefluiter in Raalte
- Plopsa Indoor Coevorden Atractieparken
- Attractie- & Vakantiepark Slagharen
- Avonturenpark Hellendoorn
- Drouwenerzand Attractiepark

 Zwemmen
- Openluchtzwembad De Slenken De Wijk
- Openluchtbad het Heuveltjesbosbad Balkbrug
- Speelvijver Zwarte Dennen
- Boswachterij Staphorst
- Strand Nijstad - Hoogeveen (zwemmen, suppen, bootcamp)
- Subtropisch zwembad (ook binnenbad) Hesselingen - Meppel
Kijk ook eens op drenthe.nl/zwemplassen

Speelbossen
- ‘t Roekpad: Speelbos en belevingspad in Echten
- Kabouterspoor bij Toegangspoort Holtingerveld (aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte) bij Brasserie Oer Kijk ook eens op drenthe.nl/speelbossen

Nog een paar leuke aanvullingen!
Bezoek een van de schaapskooien in Ruinen en Havelte of de Hunebedden in Havelte :)

Mooie visplek: Hoogeveense Vaart (bij Rogat-Meppel) 

Wandelen en Fietsen
In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Bij de receptie hebben we een wandel- en fietsknooppuntenkaart in 1 te koop (voor onze gasten 4,95)! In IJhorst zelf kun je tegenover Restaurant De Vos starten met prachtige routes van diverse afstanden en bij Boswachterij De Zwarte Dennen zijn ook diverse wandelingen te vinden. Huur je een huisje? Dan krijg je een wandel- en fietskaart van ons!