Weekblog 57 – Hola vanaf de camping

Welkom bij onze nieuwe weekblog, nummero 57 alweer! Wegens vakantie hebben we een paar weken geen blog geplaatst, maar inmiddels zijn er weer leuke updates die we graag met jullie delen.

Megicooooooo

In november hebben wij (Marije en Gerien) genoten van 10 dagen zon in Mexico. De eerste twee dagen begonnen trouwens regenachtig, maar de temperaturen waren meteen al lekker warm. Dagen aan het zwembad en strand werden afgewisseld met een paar excursies. We hebben één van de zeven wereldwonderen Chichen Itza bewonderd. Verder is Gerien de tempel Coba opgeklommen die 42 meter hoog is en uit gladde, onregelmatige en hoge traptreden bestond. Beetje “knikkende knieën werk”, maar ze is weer veilig beneden gekomen 😉 Uiteraard werden er regelmatig burrito’s, taco’s en cocktails genuttigd en kwamen we met een lekker bruin tintje terug in het koude Nederland. Het was wel weer even omschakelen, maar inmiddels zit er alweer een weekje werken op en kijken we uit naar de decembertijd.

Wat is er de afgelopen weken gebeurd?

Naast de landelijke intocht van Sinterklaas en vele schoentjes die zijn gezet in het land, was het ook een beetje feest op de camping. Marije mocht 36 kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag. Verder mochten we een heel mooie cheque ontvangen van de Rotaryclub Zwolle vanwege het 5-jarig jubileum van een gezamenlijk project. Wij zullen het ontvangen bedrag gaan besteden voor een leuke speelvoorziening in het bos. Hierover later meer informatie.

In de afgelopen tijd is de weg achter de Burcht veranderd. De route is iets aangepast zodat er meer ruimte is rondom de Burcht.

Toeristenbelasting

De laatste maanden was er veel ophef over de geplande toeristenbelasting die de gemeente Staphorst op wilde leggen. Menig krantenartikel heeft hier aandacht aan besteed en dit hebben we ook af en toe gedeeld via onze Facebookpagina. Inmiddels is de kogel door de kerk en valt het gelukkig mee met de gedreigde verhogingen. Voor 2020 betaald de gast € 0,80 p.p.p.n. aan toeristenbelasting en komt het tarief voor seizoenplaatsen op € 110,- Wij zijn blij met dit besluit en zullen ook voor de toekomst waken dat er gigantische verhogingen zullen plaatsvinden.

Uitbreiding receptie

Misschien had je het al op onze Facebookpagina gelezen, maar begin november kwamen de bladeren opeens wel heel hard naar beneden vallen op de camping. De receptie zal in de winterperiode worden uitgebreid met 2 extra werkplekken achter de huidige receptie, dus helaas moesten een paar bomen op de camping het ontgelden.

Verder is Kees inmiddels druk bezig met het maken van muurpanelen en vloerstukken voor de uitbreiding. Een goede voorbereiding is het halve werk! De bouw zal begin januari echt bij de receptie starten.

Onderzoek

Afgelopen week heeft Gerien om tafel gezeten met Daniek Snip. Zij loopt stage bij Marketing Oost en doet voor de regio Weerribben-Wieden onderzoek naar de laatste fase van de customer journey: de fase waarin de gast zijn/haar ervaringen deelt met vrienden, familie en buren. Hoe vonden ze de regio en wat vonden ze van het park waar ze vakantie hebben gevierd? Wordt dit alleen mond-op-mond gecommuniceerd of ook online? Motiveert het om een leuke aftersale-actie op te zetten? Daniek droeg een aantal ideeën aan en vroeg om input en feedback. Een leuk proces waar we zeker ons steentje aan bij willen dragen!

Heel misschien is de vraag bij je opgekomen waarom wij deelnemen aan een onderzoek voor de regio Weerribben-Wieden, terwijl we zelf in het mooie Reestdal zitten. Via onze samenwerking met Giethoorn Holiday (de collega’s waarmee we naar beurzen in binnen- en buitenland gaan) zijn wij automatisch ook betrokken bij het gebied Weerribben-Wieden. Daarnaast promoten we dit gebied met plezier, want binnen een half uurtje kan je genieten van dit prachtige waterrijke gebied waar je een bootje kan huren of eens kan kanoën met z’n allen. Het is een mooie aanvulling op ons eigen bosrijke gebied waarin de camping zich bevindt.

We wensen Daniek  veel succes met haar onderzoek en nog een fijne stageperiode toe.

Tips uit de omgeving

De decembermaand is weer aangebroken en dit betekend een tijd van verwachtingen, gezelligheid, warme chocomelk, cadeautjes en leuke activiteiten! Hier een paar tips uit de omgeving op een rijtje.

Aanstaande zaterdag en zondag (7/8 dec.) is het de 20e editie van het Kerstrondje in Ruinerwold. Op 10 monumentale locaties in Ruinerwold is als vanouds van alles te beleven, te koop en te zien. Daarnaast is er op zaterdagavond een lichtjestocht met lampjes, hapjes en drankjes. Daarna kan je verder genieten van het kerstfeestje in café De Kastelein. Kijk voor meer informatie op www.kerstrondje.nl of volg het evenement via Facebook en Instagram onder @kerstrondjeruinerwold.

Aanstaande zaterdag 7 december starten de eerste kerstmarkten weer in de omgeving met lekkere oliebollen, mooie kerstversiering, veel muziek en genoeg vertier voor jong en oud. Zo ook bij de Ontmoetingskerk in Zuidwolde waar je Gerien kan vinden bij de verloting. Kom gezellig langs, koop wat enveloppen voor de verloting en win mooie prijzen! Iedereen is van harte welkom.

De provincie Drenthe heeft een mooie opsomming van alle kerstmarkten in overzicht gezet op www.drenthe.nl/kerstmarkt Daarnaast hebben we op ons informatiebord een overzicht opgehangen van leuke activiteiten en mooie wandelingen in de provincie deze maand.   

Tot slot is het weer tijd om de ijzers uit het vet te halen en de schaatsbanen op te gaan zoeken! Tot 5 januari kan er geschaatst worden op het IJsplein bij de Westerbergen in Echten. Naast de gladde ijsbaan kan je er terecht voor een kop warme chocolademelk of een borrel in de Echten après-ski bar. De baan is gratis toegankelijk voor iedereen met kunst- en/of hockeyschaatsen. Ook kan je ter plekke schaatsen huren voor € 5,00 per paar.

Pakjesfeest

Naast alle kerstperikelen van de komende tijd, hebben we eerst natuurlijk nog het grote feest van Sint & Piet! Wist je dat het nieuwe paard van Sinterklaas zwart is en Ozosnel heet? Bijkbaar is Amerigo met pensioen gegaan. Die heeft een grote wortel verdient.

Tot morgen (4 dec.) kan men in Hoogeveen terecht in het Huis van Sinterklaas en donderdagavond zullen vele woonkamers gevuld zijn met verwachtingsvolle kinderen, vrolijke inpakpapiertjes en zoetelijkheid om in te smikkelen.

Wil je ons gedicht van vorig jaar nog eens teruglezen? Klik dan hier

Heb jij een mooi gedicht van zwarte piet gekregen of een leuke foto met Sinterklaas gemaakt? Of was je misschien zelf een hulppietje? Deel dit dan met ons via Facebook of info@devossenburcht.nl Vinden we leuk 🙂

Tot zover onze 57e weekblog. We hopen dat jullie met plezier hebben gelezen en dat je inspiratie hebt opgedaan voor de leuke tijd die komen gaat. We wensen iedereen een fijne pakjesavond toe met veel pepernoten, cadeautjes en mooie gedichten. Tot de volgende!