Weekblog 39 – Mach Mit!

Vorige week bezocht Gerien de workshop ‘Hoe plezier ik de Duitse gast’ dat aangeboden werd door Marketing Drenthe. De workshop werd gegeven door Karin Lubs en met veel humor en duidelijkheid gaf ze diverse tips over onze oosterburen als gast op de camping.

Dagblad van het Noorden schreef een artikel over deze workshop en dit werd opgepikt door het grootste Duitse persbureau DPA. Inmiddels is Karin Lubs al geïnterviewd door diverse Duitse kranten, radio- en tv zenders. Betere promotie bij ons buurland hadden we natuurlijk niet kunnen wensen.  We zullen deze winterperiode dan ook bepaalde stappen ondernemen om onze Duitse gast tegemoet te komen met bijv. een Duitstalige pagina op de website en Duitse informatieboekjes over de camping en de omgeving.

Lubs drukte ons op het hart altijd Duits proberen te spreken, ‘want steenkolenduits vinden ze charmant’. Nu zijn wij erg goed in steenkolenduits, dus laat de Duitse gasten maar komen 😉 Gewoon doen (Mach mit)!

Prikken maar!

Vorige week werden de sloten gemaaid op de camping. Ook werden de velden geprikt. Dit wordt gedaan voor beluchting en het afvoeren van water. Zo kan de grond goed herstellen van afgelopen seizoen en is dit weer de eerste voorbereiding voor mooie kampeervelden in het nieuwe jaar!

Water afgesloten

Inmiddels zijn (bijna) alle jaarplaatsen door Alex afgesloten van het water op de camping en klaar om het winterseizoen in te gaan. Een belangrijk klusje wat hij met plezier voor zijn gasten doet 😉

Therapeutisch uurtje! 

Vouwen, vouwen en nog eens vouwen… Inmiddels hebben alle gasten met een jaarplaats op de camping de rekening voor 2019 in de brievenbus gekregen. Binnenkort worden de tarieven voor seizoenplaatsen, kamperen en verhuur ingevoerd en ontvangen deze gasten een (optie)bevestiging in de bus! Dan zal er weer een nieuwe sessie vouwwerk ingepland worden door de dames van de receptie. 

Tot zover de weekblog. Wij wensen jullie allemaal weer een fijne week en tot de volgende. Tschüss!