Weekblog 27 – Volop Vertier!

De weekblog heeft even op zich laten wachten, maar we hebben ontzettend veel leuks te melden! De bouwvak (regio noord) is in volle gang op de camping en het programma is gevuld met allemaal leuke activiteiten.

Een spannende nacht

We gaan even terug in de tijd, naar vorige week dinsdag. Toen was het jaarlijkse feest in het bos: HUTTEN BOUWEN! Stoere jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar bouwden hun eigen houten hut in het bos van de camping. Na een dag klussen en timmeren, was het tijd om met z’n allen te gaan eten en vervolgens een nacht in de hut te gaan slapen! Ieder jaar weer een leuk logeerpartijtje, maar dit jaar vooral heel spannend… De weergoden hadden net deze nacht besloten om regen en onweer uit de lucht te laten komen. Dan ligt je bed in de caravan toch iets prettiger…  Desalniettemin was het weer een feestje!

Breien suf? Echt niet!

Deze week was de zon een paar dagen achter de wolken verstopt, maar gelukkig bood ons animatiegebouw De Burcht genoeg ruimte voor leuke binnen activiteiten op de camping. Zo hebben we dit jaar voor het eerst een workshop gehad van Knitkids. Zij leren kinderen (en hun ouders…) op een leuke, speelse manier de basis van breien en haken, en er werden al wat mooie werkjes gemaakt met vingerhaken. Breien suf? Echt niet!

Darttoernooi

Vorige week vrijdag was het tijd voor het jaarlijkse darttoernooi in de Burcht. De dartborden werden tevoorschijn gehaald, de pijltjes werden volop gegooid en de sfeer was goed. In de finale won Jeroen Kroek de wedstrijd van Wesley Barelds.   

Vogels kijken

Na een succesvolle show vorig jaar, hebben we Niels van Beauty & Wings weer uitgenodigd voor een leuke, leerzame en grappige roofvogelshow op de camping. Hij had diverse grote vogels bij zich en de mensen genoten zichtbaar van de dieren en hun skills.

Gek op friet!

We hebben meerdere keren dit seizoen ‘de patattafel’ op het programma staan. Kinderen tot 12 jaar kunnen een half uur lang onbeperkt patatjes komen eten en ranja drinken in de kantine. En dit gaat niet netjes in een bakje… Nee, we bezaaien de hele tafel met stapels patat! De opkomst is (begrijpelijk) elke keer groot; vorige week kwamen zelfs meer dan 70 kinderen eten! Wat een feest.

Schuiven maarrrrr…

We hebben al wel eerder buikschuiven op het programma gehad, maar nog nooit op zo’n toffe buikschuifbaan! Zwemkleding aan, sop op de baan en glijden maar! 🙂

Bossaball!

Afgelopen woensdag kwam het Bossaball demoteam weer langs op de camping. Bossaball is een combinatie van voetbal, gymnastiek, volleybal en capoeira op een gigantisch luchtkussen met trampolines! Gasten van alle leeftijden konden hier aan meedoen, het demoteam gaf ’s avonds nog een toffe Clinic en daarna konden gasten nog de strijd aangaan tegen het team van Bossaball! Superleuk en lekker fanatiek.

 

Getalletjes, blokken… zoveel keuze!

Ken jij het spel Kubben? De nieuwe trend voor op de camping waarbij je houten blokken omver moet gooien met stokken. Blijkbaar zijn er diverse soorten van het Kubspel, want Gerien had eerst de verkeerde variant gekocht met de nummertjes. Een paar uur voor het spel begon, was er nog een speurtocht in het centrum van Meppel naar de goede variant. Op de camping wordt gespeeld met de blokken-variant… Weer wat geleerd 😉 De activiteit is een groot succes want er is nog een extra avond ingepland komende week en ze beginnen een uur eerder, omdat ze anders in het donker moeten spelen. Zin om mee te doen? Dinsdagavond om 19:30 uur ben je van harte welkom op het Burchtplein.

 

Verder mochten we afgelopen week circus Harlekino weer verwelkomen voor hun jaarlijkse show op de camping, was vanmorgen rond 04:00 uur pas de laatste groep van de Dropping terug op het terrein en werd er met volle borst meegezongen tijdens de karaoke avond in de kantine. Allemaal leuke dingen. Nu hebben we het Foodtruck Festival en het programma met onze Teenage Topper helemaal nog niet uitgelicht, maar hier komen we snel op terug! Voor nu allemaal een mooi weekend gewenst en tot de volgende blog!