Foodtruck Festival IJhorst ’18

Dinsdag 14 augustus 2018. Het is 10:00 uur wanneer de eerste Foodtrucks zich melden bij de receptie van de camping. Dit is een dag waar wij lang naar uit hebben gekeken en waarvan we hopen dat alles goed zal verlopen. Persberichten verstuurd, posters opgehangen in de omgeving, promotie op de lokale radio en natuurlijk veel berichten via Facebook de wereld ingestuurd. We hopen dat mensen inmiddels goed weten dat hier vandaag een Foodtruck Festival plaatsvindt waar iedereen van harte welkom is! Het meest spannende is op dit moment het weer… Gisteren kwam het met bakken uit de lucht vallen en ook voor vandaag zijn de weersvoorspellingen zeer wisselvallig. Oh alstublieft, laat in IJhorst het zonnetje schijnen…!

De afgelopen jaren hielden we iedere 2e dinsdag van de bouwvak (regio Noord) een braderie op de camping, maar het werd steeds moeilijker om dit leuk en aantrekkelijk te houden voor gast en deelnemer. Af en toe moet je weer eens vernieuwen… Aangezien we zelf gek zijn op lekker eten, was het idee voor een Foodtruck Festival snel bedacht. In de periode hiernaartoe hebben we uiteraard enkele Foodfestivals bezocht om de lekkerste, leukste, fijnste Foodtrucks uit te nodigen voor ons eigen feestje. Je moet er wat voor over hebben… 😉

’s Morgens zijn we allen al vroeg aanwezig om het Burchtplein klaar te maken, het springkussen op te blazen (nee, niet met de mond) en om een laatste oproepje op Facebook te zetten zodat iedereen goed weet dat vandaag dan echt dé dag is. Er is aardig wat bewolking in de lucht en ik merk bij mezelf dat ik me toch een beetje zorgen maak. Echter is zanger en entertainer Stephan Barneveld inmiddels ook gearriveerd om op te bouwen, en hij verzekerd me vol enthousiasme dat ’s middags de zon zal schijnen! Daar vertrouw ik dan maar op.

Inmiddels zijn er al diverse foodtrucks druk bezig met opbouwen door vrolijke plantjes aan de trucks op te hangen, leuke gekleurde zitjes neer te zetten en de grill e.d. aan het werk te zetten… Het gaat bijna beginnen! Er wordt een soundcheck gedaan en inmiddels staat het springkussen inclusief ballenbak ook op z’n plek. De eerste smakelijke geuren verspreiden zich over het plein en als “organisatie” mogen we al enkele lekkernijen proeven zoals de ambachtelijke knieperties van Lum en mevrouw Koster. Het beloofd een smakelijk feestje te worden vanmiddag 🙂 En raad eens… rond kwart voor 12 begint de zon te schijnen!

Rond half 1 hebben we zelf pauze en gaan we aan een picknicktafel op het Burchtplein zitten. Waar zullen we beginnen? Eerst maar een lekker stukje vlees van Lumberjack Shack, gevolgd door een pizzapunt van Annekookt4u. Als organisatie voelen we ons uiteraard verplicht om wel alles te proeven, zodat we zeker weten dat we alleen maar goede foodtrucks voor onze gasten hebben uitgenodigd 😉 Na een pauze van het eten en een uurtje hard werken op de receptie, vinden we het tijd worden voor ronde 2. Die crêpe met Caramel Zeezout van Formidable Crêpes lacht ons toe en het blijkt echt een pareltje in de mond; zoet, zacht en zeer vullend… Het is maar goed dat we alle lekkers delen, anders mislukt ons plan nog om van alles wat te proeven. Vervolgens genieten we van een Thai Latte en een ambachtelijk stukje cheesecake van de Theetantes! Ze hebben zo’n toffe roze caravan met allerlei heerlijk kitscherige frutsels ter decoratie en ontzettende lekker-uitziende zoetigheden en lolly’s die je naam gewoon roepen… Tot zover onze zoete ronde van vandaag 😉

Ondertussen loopt het af en aan op het Burchtplein en schijnt de zon volop! Je kan mij niet blijer krijgen. Kinderen spelen lekker op het springkussen of worden geschminkt door het animatieteam. Verder maakt Stephan er een feestje van. Wat een prachtvent! Hij heeft een leuke babbel, zingt er heerlijk op los en loopt met z’n gitaar het hele plein over. Hij moedigt tijdens de muziek gasten aan om toch nog die loempia te kopen of een zakje knieperties mee te nemen en krijgt menig lacher op zijn hand. Helaas heeft hij op een gegeven moment wel door dat wij wel erg vaak op het plein te vinden zijn en gedurende de middag worden we tot “beste consument” benoemd. Tja, geen idee of we hier nu blij mee moeten zijn 😉

We hebben onze missie nog niet volbracht, dus later gaan we vrolijk verder met een lekkere zak boeren patat met mayo van TotalMore Partyservice en een ijsje uit de vrolijk gestipte ijscokar van Opoe’s Erfenis. Tot slot gaan we nog voor een wrap van PPmangerie. De Thai Chicken is al uitverkocht, maar we krijgen een heerlijke wrap met pulled pork. Om je vingers bij af te likken… MMmmmm!

Inmiddels zijn we tonnetje rond en is het tijd om afscheid te nemen van dit smakelijke feestje. De muziek stopt er langzaamaan mee, er wordt nog een borrel gedronken en de kinderen springen nog een laatste ronde op het kussen. De Foodtrucks ruimen op en zwaaien we aan het einde van de dag uit, in de hoop ze volgend jaar weer terug te zijn. De dames Lum en mevrouw Koster hadden nog een trommel meegenomen voor de restjes van de knieperties, maar de trommel gaat geheel leeg mee terug naar Staphorst.

Bij thuiskomst speel ik het foodfestival in sneltreinvaart nog een keertje af in mijn hoofd en ga daarna lekker slapen. Morgen weer een nieuwe dag met vrolijke mensen op de camping, leuke activiteiten met het animatieteam en nieuwe verrassingen die de dag weer met zich mee zal brengen.