Buiten in Het Bos Tips

Er is 1 ding zeker; buiten is altijd open! Wandelen, spelen in het bos, boomhutten bouwen, vuurtje stoken in de tuin en marshmallows roosteren, strandwandelingen maken, Wim Hof nadoen en een duik nemen in een buitenmeer, een winter BBQ houden, belevenispaden bezoeken, winterkamperen. Genoeg te beleven en bovendien super gezond! We zitten in een prachtige bosrijke omgeving. Je kunt wandelen in onze achtertuin maar ook in de nabije omgeving heb je de mooiste routes. 

Onze tips!

Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen in het bos. Maar ook in IJhorst zelf (tegenover Restaurant De Vos) zijn er een aantal prachtige routes die door het Reestdal gebied gaan. Hierbij een link met meer informatie over deze leuke kuierroutes.

HTH Vossenburcht Lowres 2448

Wandelen in de omgeving

Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen in het bos. Maar ook in IJhorst zelf (tegenover Restaurant De Vos) zijn er een aantal prachtige routes die door het Reestdal gebied gaan. Hierbij een link met meer informatie over deze leuke kuierroutes.

Ook in de omgeving kun je prachtig mooi wandelen. Hierbij een aantal tips:

  • ’t Roekpad: Speelbos en belevingspad in Echten. Erg leuk voor kinderen!
  • Bij Brasserie Oer in Havelte (aan de van Helomaweg) vertrekken een aantal super mooie wandelroutes maar ook leuke routes die je met kinderen kunt lopen. Ook gaan er een aantal routes langs de hunebedden. Neem ook een bezoekje bij de schaapskooi. Bij deze leuke brasserie hebben ze heerlijke koffie en lekkernijen en de kinderen kunnen er heerlijk spelen. https://brasserieoer.nl/
  • Bezoekerscentrum De Wheem. Met het Reestdal als achtertuin is het heerlijk toeven in en rond De Wheem. Geniet van een lekker kopje koffie met authentieke Reestdalkoek, neem de kids mee naar het Bas de Das-pad of wandel één van de vele routes (geweldige routes van verschillende lengtes). Adres: Oud Avereest 22, 7707 PN Balkbrug
  • Kom genieten van het Dwingelderveld! Vanaf het Bezoekerscentrum vertrekken prachtige routes ook weer van verschillende lengtes. En even een tip van ons! Ga tijdens het wandelen even langs het theehuis in Ansen. Hier kun je heerlijke koffie en thee krijgen en zelfgebakken lekkers.
  • Recreatieterrein Zwarte Dennen. In en rond waterplas Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst kun je heerlijk spelen en spartelen. De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de speel- en ligweides is het heerlijk zonnen of picknicken. Bij de kiosk kun je een hapje en drankje kopen en er zijn ook toiletten. De P-plaats ligt op loopafstand en wordt aangegeven met borden. Ook zijn er een aantal prachtige wandelroutes die vertrekken vanaf de parkeerplaats. Ben je echt een fanatieke wandelaar? Vanaf de camping kun je wandelend door het bos naar De Zwarte Dennen toe!